Coaching

Coaching Bij Lieke, zijn persoonlijke trajecten. Iedereen is uniek. In mijn ogen bestaan er geen “one size fits all” oplossingen en ook geen “quick fix”.

Bij Lieke krijg je daarom altijd een traject op maat passend bij jou hulpvraag en situatie.

In de basis werk ik vanuit een holistische visie, bewust ouderschap en je kind als spiegel.

Daarnaast werk ik vanuit de pré en perinatale psychologie. Deze wetenschap heeft betrekking op de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren.

“Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost”

 1 op 1 coaching vindt plaats in de praktijk in Gemonde. Gesprekken van 60-90 minuten, maar ook oefeningen om tot nieuwe inzichten te komen en het contact te herstellen met je gevoel. Soms krijg je opdrachten mee naar huis. Deze werken ondersteunend in jouw dagelijks (gezins)leven. De frequentie en hoeveelheid gesprekken is afhankelijk van jouw behoefte en hulpvraag. Gemiddeld duurt onze reis 4 tot 6 maanden. In deze periode steun ik jou tijdens de sessies, maar ook zeker daarnaast. Even bellen of contact via Whatsapp, om je hart te luchten of om hulp te vragen. Je wordt volledig gesteund in jouw proces. We doen het samen.

Werkwijze

Nadat jij contact hebt gezocht, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we je hulpvraag in kaart, leren we elkaar kennen en is er alle tijd voor jouw vragen, wensen en verwachtingen. Ook wordt de werkwijze van de sessies verder uitgelegd. Na dit gesprek wordt er een trajectvoorstel gemaakt. Een persoonlijk traject dat aansluit op jouw hulpvraag en wensen. Dit voorstel ontvang je via de mail en wordt persoonlijk toegelicht. Er is ruimte voor feedback en aanpassingen, waarna we tot een plan komen waarvan jij denkt: ‘Hier voel ik mij goed bij. Dit geeft vertrouwen!’. Dan worden de eerste sessies ingepland en kan de reis beginnen.

Gedurende het traject vraag ik jou om eerlijk in de spiegel te kijken en te vertrouwen op het proces. Het is belangrijk dat je betrokken bent en blijft, ook als de inzichten je raken op plekken waar het zeer doet. Dat is niet altijd leuk, maar wel nodig om te kunnen groeien. Om blijvende verandering te realiseren.

Duur van het traject

Een kort traject met een enkelvoudige of specifieke hulpvraag duurt 2 maanden. Maar meestal volg je een traject met een duur van 4 – 6 maanden. In drie maanden brengen we al veel verandering teweeg. Ik laat je hierna (nog) niet alleen verder gaan, maar blijft minstens nog één maand aan de zijlijn staan zodat je de veranderingen eigen kunt maken. Het is vallen en opstaan, maar altijd met de steun van mij.

Gemiddeld heeft een mens 6 – 12 maanden nodig om gewoontes echt te doorbreken. Ik ondersteun je hier graag zo lang mogelijk in, maar in ieder geval 4 maanden. Alleen volgens deze werkwijze bereiken we blijvende verandering en heb je de rest van je leven iets aan het traject dat je Bij Lieke hebt gevolgd.