Skip to main content

Hi, wat leuk dat je er bent!

Mijn naam is Lieke (33), trotse mama van twee lieve kids: Sofie (2019) en Mats (2021). In 2011 studeerde ik af als pedagoog en inmiddels ben ik werkzaam als systeemcoach en opsteller. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor gedrag en de ouder-kind relatie. Vóordat ik met mijn praktijk begon werkte ik met ouders en kinderen in de jeugdzorg. Ondertussen ben ik al meer dan 12 + jaar werkzaam als pedagoog, systeemcoach en opsteller.

Being a mom is the best reason you’ll ever have to take care of you.

The most profound thing we can offer our children is our own healing

– Anne Lamott –

Mijn reis in het moederschap begon al drie jaar voordat ik moeder werd…

Door mijn werkervaring had ik al heel wat kennis en persoonlijke ontwikkeling in mijn rugzak. Toch kwam ik mezelf in 2015 tegen. Ik zat bij een opleiding systemisch werken waar ik geconfronteerd werd met onverwerkt verdriet van de scheiding van mijn ouders. Ik voelde dat ik hulp nodig had. Ook wetende dat ik mijn toekomstige kinderen niet wil belasten met mijn onverwerkte ‘shit’.

Het leven ging door en ik ook. Een patroon met overtuigingen, weet ik nu, dat ik heel goed ken om te kunnen ‘overleven’. Altijd bezig met zorgen voor anderen, mijn werk goed doen en niet stilstaan bij mijn eigen emoties. Ook was ik het type “ik doe het zelf wel”. Een jaar later begon ik met mijn praktijk voor kindercoaching. Hier kwam ik weer mezelf tegen. Ik vroeg me af: Wie ben ik nou, wat wil ik nou en wat heb ik te bieden? Ik wist het niet meer en langzaam raakte ik mezelf kwijt. Mijn vrolijke en gezellige ik maakte plaats voor een meer teruggetrokken vrouw. Onzekerheid kwam om de hoek kijken. En ik wist, nu is het tijd voor verandering. Terug naar de kern in verbinding met mezelf.

Samen met een coach onderzocht ik mijn verhaal (2017). Ik ontdekte mijn patronen en blokkades en leerde weer om met mezelf te verbinden zodat ik meer en meer op mijn intuïtie ging vertrouwen. Blokkades in mijn familiesysteem werden liefdevol geheeld zodat ik kon loslaten. Er vielen laagjes van me af, als een ui die steeds verder werd afgepeld. Er kwam rust nu ik mezelf als prioriteit ging zien. Ook leerde ik dat ikzelf verantwoordelijk ben voor hoe ik me voel en leef. Door liefdevoller voor mezelf te zijn kon ik meer en meer verbinden met mijn gevoel. Het einde van deze reis in persoonlijke ontwikkeling had een bijzonder mooi cadeau. Ik was zwanger!

Al voordat ik het wist, voelde ik dat het zo was. Ook zag ik overal signalen. Met verwondering ging ik deze nieuwe periode in, mijn reis in het moederschap.  Ik voelde me sterk verbonden met de baby in mijn buik. Leerde over bewust zwanger zijn en de invloed van de eerste 1000 dagen die de blauwdruk van je leven vormde. De overgang van vrouw naar moeder worden, matrecentie, vond ik ‘groots’. Ik nam de tijd om deze transformatie te doorgaan en zocht hier mijn weg in.

Wat ik leerde van moeder worden is dat het niet gaat over hoeveel opvoedboeken, cursussen, tijdschriften of blogs je leest. Het gaat om verbinden met jezelf en je eigen verhaal kennen. Jij bent de basis voor verbindend moederschap. Door de verbinding met jezelf te versterken kun je ook meer verbinden met je kind(eren). Dan weet jij vanuit jouw moedergevoel wat goed is voor jouw kind(eren) en jezelf. Zo kan jij voorleven aan je kinderen en kunnen zij leren van wat je doet. Angst maakt plaats voor vertrouwen zodat jij je kinderen vrij kan laten en liefdevol kan begrenzen. Je hoeft je kind(eren) niet OP te voeden, ze zijn al precies goed zoals ze zijn. Jij hoeft er alleen maar te zijn.

Mijn missie

Het inspireren en begeleiden van ouders in alle fases van het ouderschap zodat zij de kracht van verbinding met hun gevoel ervaren om van daaruit een basis te creëren vol liefde, plezier en rust.

Het begint bij jou

Ik geloof dat alles begint bij jou en bij jouw verhaal. Door liefdevol naar jezelf te kijken, de beweging naar binnen te maken en te verbinden met jezelf, met je gevoel. De basis voor verbindend ouderschap begint met investeren in jezelf. Weten wat jouw verhaal is, je eigen shit opruimen en lief voor jezelf zijn. Zodat jij met meer (zelf)vertrouwen en rust kan voorleven en plezier kunt beleven met je kind(eren).

Misschien ervaar jij op dit moment veel ‘gedoe’ in het ouderschap en voel je ergens dat het ook anders kan, maar je moet wel in beweging komen. Hier help ik je met liefde bij!

Als coach ben ik er voor ouders in alle fases van het ouderschap en help ik jouw je verhaal te leren kennen zodat jij je kan verbinden met jezelf. De vorm van coaching stem ik af op jou. Geen snelle opvoedtips of een quick fix maar een duurzame investering in jezelf en je gezin. Verbindend ouderschap zie ik als een duurzame levensstijl in plaats van een snelle oplossing.

We maken samen de verandering van “gedoe” naar meer vertrouwen, ontspanning & plezier in het ouderschap. Het hoeft zeker niet perfect, goed genoeg is meer dan goed.  Afstappen van doen hoe het ‘hoort’ naar doen vanuit je gevoel en wat bij je gezin past. Want jij bent een kéi goede ouder!

Liefs,
Lieke

Wist je dat

1

Ik de oudste ben in mijn ouderlijk gezin, hooggevoelig ben en 16 was toen mijn ouders gingen scheiden.
2

Ik in 2016 samen met mijn man een rondreis maakte door Zuid-Afrika en daar oog in oog stond met een olifant (hart in m’n keel). Nog nooit voelde ik me zo kwetsbaar.
3

Dansen mijn andere passie is en ik dit al doe vanaf het moment dat ik kon lopen. Ik heb zelfs 6 jaar dansles gegeven aan kinderen.
4

Ik het moederschap zie als een reis waarin je uitgenodigd wordt door je kinderen om jezelf te ontwikkelen en ik het onderwerp verbindend moederschap ontzettend belangrijk vind.
5

Ik geboren ben met de navelstreng om mijn enkel en dit lang zorgde voor een onbewust patroon van “mezelf geremd voelen”.
6

Ik dol ben op persoonlijke ontwikkeling, down to earth ben en toch gefascineerd ben door spirituele ontwikkeling en energetisch werk.

Bekijk aanbod

1 op 1 coaching

Maatwerk, afgestemd op jouw vragen en gezin.

Online trainingen

Leer waar en wanneer je wilt. Hoe jij de opvoeding, gemakkelijker en gezelliger maakt, voor het hele gezin.

Familieopstellingen

Individuele opstellingen afgestemd op jouw vragen.

Professionals

Coaching, trainingen en workshops voor jonge kind professionals.

De Praktijk