Skip to main content

Coaching

Iedereen is uniek en daarom werk ik met persoonlijke trajecten. In mijn ogen bestaat er geen “one size fits all” oplossingen en ook geen “quick fix”. Daarom krijg je bij mij altijd een traject op maat passend bij jouw hulpvraag en situatie en uitgebreide begeleiding.

De kracht van de trajecten Bij Lieke zit in de totaalaanpak voor jouw en je systeem. In de basis werk ik vanuit een holistische visie (de hele mens), verbindend ouderschap en vanuit de pré en perinatale psychologie. Deze wetenschap heeft betrekking op de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren.

Ja, dat wil ik

Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost

Van mij kun je oprechte aandacht verwachten en een luisterend oor. Als coach help ik je bij het anders kijken naar het gedrag van jezelf en/of dat van je kind(eren). Ik breng jouw verhaal in kaart. Dit doe ik vanuit mijn (wetenschappelijke) kennis en ervaring. We werken op verschillende niveaus: Cognitief, emotioneel, lichamelijk en energetisch. Anders gezegd:

 • Welke gedachten heb je en waar pieker je over?
 • Welke emoties ervaar je?
 • Hoe reageert je lichaam op je gedachten en gevoel?
 • Hoe reageer je op prikkels, triggers, anderen, sfeer?

We maken een diepe duik zodat we niet alleen naar het topje van de ijsberg kijken maar juist ook onder het wateroppervlak, je onderbewuste. Hier ligt namelijk jouw blauwdruk (patronen, overtuigingen, (kind) ervaringen) opgeslagen die voor een heel groot deelt jouw doen en laten bepaalt in het dagelijks leven.

We gaan aan de slag met effectieve methoden en praktische oefeningen en tools om jezelf en je Patronen/blokkades te ontdekken, ervaren en helen, zodat hoofd, hart en lijf weer in balans komen. Als een ui die laag voor laag wordt afgepeld met als doel om bij je authentieke zelf te komen. Het resultaat?

Vanuit verbinding en vertrouwen de ouder zijn die jij wilt zijn, om vanuit daar maximaal te genieten.

Tijdens de sessie zet ik methodieken in die afgestemd zijn op jouw:

 • Familieopstelling, opvoedopstelling
 • Systemisch werk
 • Geboorteverhaal & eerste 1000 dagen
 • Lichaamsgerichte coaching
 • Innerlijk kind(werk)
 • EFT
 • Energetisch werk
 • (positieve) mindset
 • NLP

Zes pijlers

Mijn werkwijze is gebaseerd op zes belangrijke pijlers: verandering, verhaal, vertrouwen, verbinding, verwondering en voorleven. Vanuit deze pijlers werken we samen aan persoonlijke groei. Geen snelle oplossing en ook geen “quick fix”. Ik geloof dat een meer duurzamere en krachtigere oplossing in jou zit. Door uit je hoofd te komen, de beweging naar binnen te maken en je te verbinden met je gevoel. Deze inzichten gaan zorgen voor verandering(en) waar jij en je gezin veel plezier van gaan hebben.

Verandering

Als je al een tijdje tegen uitdagingen aanloopt dan is het eerst noodzaak om stil te staan. We gaan aan de slag om je bewustzijn te verhogen door je onbewuste patronen en overtuigingen te ontdekken en te doorbreken. Hierdoor kun jij nieuwe keuzes gaan maken, passend bij jou behoefte.

Verhaal

Gedragsverandering is pas duurzaam als jij verder kunt kijken dan je bewuste gedrag. Daarom gaan we terug naar de kern, jouw blauwdruk. Hoe ben jij ontstaan, hoe was de eerste periode in je gezin, hoe ben je opgegroeid en wat voor opvoeding heb je gehad.

Vertrouwen

Inzicht in jouw verhaal en de verbinding met jezelf, gaat je helpen om met meer vertrouwen in het leven te staan, in welke rol dan ook. Je komt steeds meer bij je authentieke zelf en bij wat jij belangrijk vindt als mens en ouder. Je voelt makkelijker je grenzen en kan deze ook aangeven.

Verbinding

In  hoeverre kan jij je verbinden met jezelf en met belangrijke personen in je omgeving? Hechting begint al in de buik. Misschien heb je wel eens gehoord dat de relatie met je moeder de basis is voor alle andere relaties. Als jij altijd maar door gaat raak je de verbinding met jezelf kwijt.  Door de verbinding met jezelf te herstellen kun jij je meer verbinden met je kinderen en omgeving maken. Je gaat leren om beter voor jezelf te zorgen want dat opent je hart.

Verwondering

Nu je zoveel meer inzicht hebt in (gedrags)patronen, weet wat je triggers zijn en je een rugzak vol met krachtige oefeningen en technieken hebt, ben jij steeds beter in staat om met uitdagingen om te gaan. Je onbewuste gedrag is nu bewust en jij weet wat je kan inzetten op een manier die past bij jou en goed en moeiteloos voelt. Geen schuldgevoel meer omdat je uit je slof schiet of je kind manipuleert.

Voorleven

Ik geloof dat het ouderschap niet gaat over het opvoeden van je kinderen zoals het “hoort” maar over het laten groeien van jou (zelf)bewustzijn zodat jij gaat voorleven wat jij voor je kinderen graag wilt.  Dat is volgens mij wat je in het ouderschap te doen hebt! Kinderen doen namelijk wat jij doet, niet wat jij zegt.

“Over de stenen die de ouders niet opruimen struikelen hun kinderen”

– Surinaams gezegde –

Bekijk aanbod

1 op 1 coaching

Maatwerk, afgestemd op jouw vragen en gezin.

Online trainingen

Leer waar en wanneer je wilt. Hoe je de opvoeding gemakkelijker en gezelliger maakt, voor het hele gezin.

Familieopstellingen

Individuele opstellingen afgestemd op jouw vragen.

Professionals

Coaching, trainingen en workshops voor jonge kind professionals.

De Praktijk