Skip to main content

Groeien en ontwikkelen als mens en als

jonge kind professional

Op je werk ben je de professional die de zorg draagt voor het kind. Maar werk is maar één rol die je vervult van de vele andere rollen: partner, ouder, vriend, familie, mantelzorger, teamgenoot enz. Al deze rollen vervullen vraagt veel van je en dat kan ervoor zorgen dat het soms te veel is. Ergens weet en voel je dat wel en toch ga je maar door.

Maar het is zó belangrijk om stil te staan, naar jezelf te kijken en te voelen wat jij nodig hebt.

Als jonge kind professional weet jij als geen ander dat kinderen reageren op  hun omgeving. Dat maakt ook dat jij als professional een grote verantwoordelijkheid hebt om op de eerste plaats goed voor jezelf te zorgen. Want jij bent het belangrijkste instrument in jou werk met het jonge kind. Alleen door goed voor jezelf te zorgen, kan jij er voor de ander zijn.

1-1 Coaching

3 maanden samen aan de slag

6 sessies van 1-1,5 uur

In de praktijk of online

Prijs op aanvraag

Ja! Vertel me meer

In jou werk als jonge kind professional ben je veelal bezig met zorgen en  begeleiden van kinderen en hun ouders. Het is ook fijn om voor de ander te kunnen zorgen. Stilstaan bij je eigen mentale gezondheid heeft dan niet altijd prioriteit.

Maar, het begint allemaal bij jezelf. Als jij leert om voor jezelf te zorgen zodat jij de verbinding met jezelf versterkt zal dat een groot effect hebben op de relatie die jij aan kunt gaan met het kind en zijn ouders.

De kinderen en ouders waarmee jij werkt weerspiegelen namelijk ook jou binnenwereld. Door hier bij stil te staan, te kijken naar jouw patronen en overtuigingen en welke verandering je hierin wil maken.

Dit traject is voor professionals die anders willen gaan kijken naar zichzelf zodat ze anders kunnen gaan kijken naar het kind. Je wilt stilstaan om de verbinding met jezelf te maken. En je bent bereid om daar werk voor te doen. Ik geloof niet in een snelle oplossing, wel in een duurzame verandering waar je levenslang plezier van zult hebben. Zodat jij het verschil kunt maken als jonge kind professional en kinderen kunt zien en laten groeien zoals ze bedoelt zijn.

Masterclass

“Kijken door de ogen van het kind”

2,5 uur

Op locatie

Prijs op aanvraag

Ja! Vertel me meer

Deze masterclass geeft pedagogisch medewerkers inzicht, kennis en meer bewustwording over het gedrag en de behoefte van kinderen vanuit het de kennis over het geboorteverhaal (de periode van zwangerschap en de bevalling) en de eerste 1000 dagen

In deze informatieve en interactieve masterclass neem ik de pedagogisch medewerkers mee langs de volgende thema’s:

  • De eerste 1000 dagen (ontwikkeling) en hoe dit invloed heeft op gedrag
  • De invloed van stress op het kinderbrein
  • Geboortepatronen en gedragspatronen
  • Waarom het belangrijk is om als pedagogisch medewerker te vragen naar de zwangerschap, geboorte en start.
  • Hoe jij jouw pedagogisch handelen nog beter kunt afstemmen op de behoefte van het kind

De informatie die ik tijdens deze masterclass deel is wetenschappelijk onderbouwd.

Na afloop van deze Masterclass gaan de pedagogisch medewerkers naar huis met waardevolle inzichten en praktische tips die zij direct kunnen toepassen in hun werk.
En nog belangrijker: ze kijken voortaan met andere ogen naar gedrag!

Gastles, masterclass, workshops

Onderwijs, kinderopvang, organisaties

Op locatie

Prijs op aanvraag

Ja! Vertel me meer

Mijn kennis, ervaringen en inzichten deel ik graag middels een op maat gemaakte gastles, masterclass, workshop of training. Variërend van spelend verbinden in de kinderopvang, verdieping in thema’s als hechting en geboortepatronen tot persoonlijke groei of andere onderwerpen naar keuze. Een gastles, masterclass, training of workshop betreft altijd maatwerk. Hiervoor kan je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om samen de mogelijkheden te verkennen.

Voor Avans Hogeschool mag ik al een paar jaar op maat gemaakte lessen  geven over onder andere: de eerste 1000 dagen, spelenderwijs werken met kinderen en jongeren, gespreksvoering en groeimindset.